Ramadhan 1/30 - Ketam Masak Lemak Cili Api

sumber copy and paste 

HARI PERTAMA : KETAM MASAK LEMAK CILI API

https://bit.ly/2QeWAcd

Masa Penyediaan:  
Masa Memasak: 
Jumlah Hidangan: 

Bahan-bahan
i. 250g ketam (dibersihkan)
ii. 7 biji cili hijau
iii. 1½ cawan santan kelapa yang diparut
iv. 1 keping asam gelugur
v. ½ sudu kecil serbuk kunyit
vi. ½ sudu besar garam secukup rasa
vii. ½ sudu kecil perasa


Cara-cara memasak
1. Masukkan ketam ke dalam periuk, masukkan serai, cili hijau, santan, asam keping, garam secukup rasa, perasa dan kunyit .
2. Masak selama 5-7 minit.
3. Siap, angkat dan hidangkan.

Post a Comment

0 Comments