sumber copy and paste
HARI KEDUA PULUH LIMA : SUP TELUR
https://bit.ly/2O23oIs |
Masa Penyediaan:
Masa Memasak:
Jumlah Hidangan:
Bahan-bahan
i. 4 biji telur
ii. 2 biji kentang (potong kecil)
iii. 1 batang lobak merah (potong kecil)
iv. 1 pokok sawi minyak atau kailan (potong pendek)
v. air secukupnya
vi. minyak
vii. garam
Bahan tumis (tumbuk kasar)
i. 3 ulas bawang merah
ii. 1 ulas bawang putih
iii. 1 sudu kecil lada hitam
Cara-cara memasak
1. Panaskan minyak dan tumiskan bahan tumis sehingga wangi.
2. Masukkan air secukupnya dan masukkan kentang dan lobak merah. Biarkan mendidih dan lembut.
3. Masukkan telur masa air menggelegak.
4. Bila dah nampak telur masak baru masukkan sawi dan tutup api.
5. Hidangkan.
0 Comments